maanantai 24. maaliskuuta 2014

B-tytöt välierät Salossa 22.3.2014

JOTAIN UUTTA, JOTAIN VANHAA
B-SM välieräturnaus, kuulostaa hienolta.  Sitä se varmaan onkin. Meille sitä varmasti, kaikille osallistuville ei ehkä sittenkään. Viimeistään viimeisen peliin mennessä läppärit oli auki jakalkulaattorit laskivat, kuka tulee jatkossa vastaan. Toisilla siihen on varmasti varaa, meillä ei.
Välieräturnaukseen A-lohkoon oli selvinnyt: ViestiLeKi, Nurmo ja Loimu. Pelin henki oli se, miten sijoitutaan eri lohkoihin, eipä oikeastaan muuta. Tässä vaiheessa kautta vaivoja on jo turhankin paljon ja jännitystä lisäsi vielä pe harjoituksissa yksi jääpussihoitoa vaatinut ylävartalovamma. Toni oli varannutkineesioteippiä runsaasti ja tietysti eri väreillä. Mukana normi ryhmä Jenny, Tiia, Juti, Olivia, Veda, Tata, Hanna, Suski ja Iina.Staff Toni , Jukka ja Ville. Saimme avuksemme penkille lentopallotietämystä vähintäänkin riittävästi. Muutama vinkki ennen peliä, pelien aikana ja väleissä toi varmasti potkua lisää tytöille.
Viesti – Loimu 2-1 (22-25, 25-11, 15-9)
Lähdettiin peliin hieman muunnellulla taktiikalla, ensimmäisessä erässä se tuotti tulosta. Ronja oli laitettu vaivojensa vuoksi Viestin liberoksi.  Se toi varmasti ryhtiä Viestin nosto-osastolle. Toisaalta lyöntivoimaa puuttui ja me pääsimme yllättävän hyvin kiinni Viestin laitureiden hyökkäyksiin. Toisessa erässä oli sitten intoa niin paljon, että sovitut asia unohtuivat ja syötötkin suuntautuivat nostajien syliin. Joka tapauksessa uskoa nostava peli, joka kertoi että oikealla tiellä ollaan.
Loimu – LeKi 2-0 (25-19, 25-22)
Moneskohan kerta tällä kaudella? Tämä oli kuitenkin alkuun ajateltu meidän pääotteluksi ja niin varmaan verkon toisellakin puolellaLekin peli on meille sen verran tuttua, että hyökkäyspaikat rupeavat olemaan suht selvillä. Alusta asti peli lähti hyvin kulkemaan ja pieniä hetkiä toisen erän alussa lukuun ottamatta peli oli meidän hallussa. Tuskan vastustajan tärkeimmillä pelaajilla näki ja aisti. Siitä on hyvä meidänkin ammentaa oppia. Onnistumisista pitää iloita kunnolla, vaikkeivätne aina olisi niitä hirmupommeja tai ässäsyöttöjä. Jokaisen pelaajan on pelattava joukkueelle, se tuottaa tulosta. Sen varmaan tästä pelistä parhaiten huomasi.

Loimu- Nurmon Jymy 1-2 (25-17, 22-25, 13-15)
Seuraavana vuorossa Pohjanmaan ylpeys Nurmon Jymy. Varmastiovat yksi tämän vuoden SM-sarjan ennakkosuosikeista. DreamTeam, näin sitä kutsuu muut pohjanmaan joukkueet. Sitä se varmasti onkin. Nurmoa vastaan on pelattu kerran tänä vuonna, mutta sen jälkeen on paljon vettä virrannut Aurajoessa. Nurmolla on aina oma kannattajajoukkonsa mukana, meteli sen mukainen. Jymyn joukkueesta varmaan suurin osa on pelannut pesäpalloa, koska joukkueesta lähtee pelin aikana yhtä paljon ääntä kuin väärä huudoissa Vimpelin kaarella. Ensimmäinen erä tuli meille yllättävänkin selkeästi. Toiseen erään lähdettäessä  painotettiin, ettei tule hyvänolon tunne puseroon. Erä kuitenkin meni Nurmon johtaessa alusta loppuun. Lopussa käytiin vielä kiusaamassa, mutta erä kuitenkin Nurmolle.  Kolmas erä oli sitten tasaistavääntöä , torjuntapeli oli mallikasta ja peräkkäisiä tappotorjuntojakin tuli erän puoleenväliin mennessä kolme. Tasaisesti mentiin loppuun saakka. Erä ja ottelu päättyi kuitenkin harmittavasti, kun staff huusi kolmen miehen voimalla OUT ja pallo meidän kenttään. Joka tapauksessa peli oli hyvää ja sovittuja asioita noudatettiin vähintäänkin hyvin.
Staffille jäi hyvä kuva koko päivästä ja kuten aikaisemmissakin turnauksissa kaikki pelaajat olivat yhtä tärkeitä ja hoitivat oman roolinsa hyvin. Uudet sovitut jutut siirtyivät todella helposti pelaamiseen ja selvensivät varmasti keskareitten työskentelyä.Haasteet jatkuvat ja niin kuin tähänkin saakka meille ei helppoja pelejä olekaan. Jokainen voitto on meille iso juttu. Kiitos Ville avusta!

T.Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti