sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Apassit valloittamaan kansainvälisiä kenttiä

Raision Loimu Apassit on valittu edustamaan suomalaisia seurajoukkueita kansainväliseen turnaukseen Italian Modenassa. Trofeo Paolo Businello turnauksen järjestää Scuola di Pallavolo Anderlini. Järjestyksessään 10. juhlaturnaus pelataan kahden päivän aikana pääsiäisviikonloppuna 22.-23.4.2011. Turnauksen italiankieliset webbisivut löytyvät osoitteesta
http://www.scuoladipallavolo.it/trofeobussinello.asp






Turnaus on tarkoitettu U16 ikäisille pelaajille (1.1.1995 jälkeen syntyneet). Aikaisempina vuosina suomesta on turnauksessa ollut pelaamassa tyttöjen ja poikien maajoukkueet. Tänäkin vuonna poikia edustaa U16 maajoukkue. Viime vuonna tyttöjen sarjassa pelasi 18 joukkuetta. Näistä 11 oli ulkomaisia joukkueita, järjestäjäseuralta oli 2 joukkuetta ja loput 5 italialaista joukkuetta olivat selviytyneet turnaukseen useamman karsintaturnauksen kautta. Tyttöjen maajoukkue sijoittui turnauksessa viime vuonna kuudenneksi.

Turnaus soveltuu hyvin Apasseille, koska joukkueessa pelaa nuorempia B-junioreita ja C-junioireita. Pääsiäisen myöhäisen ajankohdan takia turnaus ei häiritse joukkueen keskittymistä B- ja C-junioreiden SM-lopputurnauksiin, jotka pelataan edellisinä viikonloppuina. Turnauksen säännöt erovat suomalaisista vain verkon korkeuden osalta. Suomessa B-junioireihin saakka verkon korkeus on 218cm, mutta Italian turnaus pelataan naisten verkon korkeudella 224cm. Pojissa erona on myös liberopelaajan käyttökielto.


Juttu Rannikkoseudussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti