maanantai 10. tammikuuta 2011

BalticSea junior turnaus Vantaalla

Loimun C-tytöillä kultainen pallokosketus Baltic sea junior turnauksessa
8.-9.1.2011 !

Kuusi peliä, yhtä monta voittoa, ja kultaiset mitalit oli C-tyttöjen saldo vuoden ensimmäisestä turnauksesta. Alkulohkon otteluissa lauantaina tytöt kaatoivat puhtaasti 2-0 vuorollaan Espoo lentiksen , Vanlen ja Nurmon Jymyn 97 tytöt. Päivän viimeiseen peliin, eli puolivälierään, vastaan asettui Karhulan veikot.
Kylmää kyytiä sai Karhulakin luvuin 2-0. Syömään, pesulle ja nukkumaan, sunnuntai ja uudet haasteet edessä.
Sunnuntai aamu aloitettiin kovalla haasteella : Välierä ottelu lounaisen alueen kakkonen Raision Loimu vs Idän ykkönen Pieksämäen Tsemppi. Loimun tytöistä näki, jo alkuverryttelyssä selvän asenteellisen muutoksen eiliseen. Jokainen tiesi ettei nyt puolivaloilla pelaaminen riitä. Hyvällä suorituksella hieno 2-0 voitto tuli värikkäiden vaiheiden jälkeen hyvästä vastustajasta koko joukkueen työllä. Pahin hetki oli toisen erän 14-16 tilanteessa tullut Emilian loukkaantuminen . Kun vielä jonkinlaisen loukkaantumisesta aiheutuneen sekoilun aikana Pieksämäki nappasi pari pistettä lisää, ja johti jo 14-18 näytti vähintään pahalta.
Aikalisällä rauhoitus onnistui , kuviot uusiksi ,taistelu päälle ja pinna kerrallaan erä kotiin luvuin 25-21.

Matka vei upealle Vantaan energia areenalle finaaliin, pohjoisen alueen mestaria , Kuusamon pallokarhuja haastamaan. Ensimmäisessä erässä kävi valtaisa lounaistuuli, Loimu syötti ja hyökkäsi joka suunnalta lujaa vähillä virheillä ,sekä puolusti sellaisella tahdolla , että Kuusamolle ei jäänyt mitään mahdollisuuksia erävoittoon. Toinen erä eteni jonkin aikaa samaa rataa, kunnes tuuli kääntyi pohjoiseen. Osat vaihtuivat totaalisesti, Pallokarhuilta onnistui kaikki, ja Loimulta ei mikään. Kuusamon tytöt vei erän lähes yhtä selvästi kuin loimu ensimmäisen. Mestaruus ratkottiin sitten kolmannessa erässä, johon molemmat lähtivät aluksi syöttämään taktiikalla ässä tai virhe. Hirveitä pommeja, ja virheitä molemmin puolin aina Kuusamon 4-5 johtoon asti. Loimu muutti tässä kohtaa syöttönsä taktiseksi lyhyeksi, ja alettiin luottamaan omaan torjunta / puolustuspelaamiseen. Pisteet päätettiin ottaa kakkospalloista, joissa olimme olleet kokoajan lievästi niskan päällä. Sieltä ratkaisevat pisteet sitten otettiinkin , kolmas erä Loimulle 15-12 ja mestaruuslautanen Raisioon.

Kuusamo ja Pieksämäki kovilla joukkueillaan ottivat muut mitalit, ja kummallakin lienee sanansa sanottavana kevään Sm-sarjassa.

Hienosti järjestetty turnaus Vantaalaisilta, tulemme vieraiksi jatkossakin.