tiistai 1. lokakuuta 2013

A-tyttöjen turnaus 21.9.2013 Littoinen





A-tyttöjen virallinen kauden avaus suoritettiin Littoisissa 21.9.13. Pienten päällekkäisyyksien takia joukkueen pelaajiston määrä oli 8 pelaajaa. Mukana olivat Ansku, Emppu, Tiia, Kati, Suski, Sarkki, Henna ja Janina. Valmennus, tilastot ja huolto Löne/Jari.

Apassit, at – Maskun Kataja, Kärpät                (25-12, 25-12)
Ensimmäinen peli Katajan Kärppiä vastaan tuli meille selkeästi, emmekä joutuneet tiukoille missään vaiheessa. Lentopallon ensimmäinen sota-alue: Syöttö-vastaanotto peli toimi meillä erinomaisesti. Erityisesti syöttömme toimi loistavasti koko joukkueella, laitoimme hyvällä aloituksella Kärppien vastaanottajat koko ajan tiukoille. Suorien ässien lisäksi vastustajan vastaanotto saatiin ”rikki”, joka taas vaikeutti Kärppien passarin pelinrakentamista. Meiltä hyvä ”startti” turnaukselle ja katseet kohti seuraavaa peliä.

RaiSu – Apassit, at                                                  (25-21, 26-24)
Toisessa pelissä verkon toiselle puolelle asettui RaiSun A-tyttöjen joukkue. Odotettavissa oli astetta pari kovempi peli. Ensimmäisen erän suhteen menetimme pelin alkupuolella erää. RaiSun tytöt syöttivät hyvin ja ottivat pienen kaulan, joka säilyi erän loppuun asti. me paransimme erän lopulla vastaanotto-hyökkäystämme, joten toisesta erästä oli odotettavissa tiukempi taisto ja niin siitä tulikin. Vastaanottomme parani, mikä taas tarkoitti sitä, että saimme pallon pois helpommin ja sitä kautta taas rohkeus syöttämiseen lisääntyi. Erän lopussa vaan ”eväät” ei vielä riittäneet loppuun asti ja näin koko peli meni RaiSulle 2-0.

Apassit – Eura                                                           (25 – 12, 25 – 16)
Kolmannessa pelissä kohdattiin Eura ja pelin kaava oli sama kuin ekassa pelissäkin. Hyvä syöttö murensi Euran vastaanoton ja sen takia torjunta-puolustustamme ei koeteltu oikeastaan kunnolla missään vaiheessa. Peli meille 2 – 0 ja kohti viimeistä peliä.

LTU – Apassit                                                            (17 – 25, 16 – 25)
Turnauksen viimeinen peli järjestävää seuraa vastaan oli kahden väsyneen joukkueen taistelua. Perus suorittamisella 2 – 0 voitto. Peli ei tarjonnut suurta viihdettä, mutta kunnia tytöille, että keskittyminen säilyi ja kohtuullisen tyylikkäästi pisteet ”himaan”!

Yhteenveto
Syöttö-vastaanottopelaamisella suuri merkitys, joten se mukana harjoittelussa koko ajan. Passarin etutilanteissa jokaisella joukkueella peli ”sumputtuu” 5-6 metrin leveydelle, mitä keinoja pelin pitämisenä 9metrin leveydellä? Satanen, ykköspaikan hakkuripeli yms. Vastuunottamista esim. käyttämällä ääntä selkeästi pelitilanteessa ja puhumista yleensäkin kentällä pitäisi olla enemmän. Fyysisten ominaisuuksien ”puute” rajoittaa lentopallon pelaamista niin teknisesti kuin taktisestikin. Edellä mainitut asiat ovat minun yleisiä havaintoja turnauksen ”annista” kokonaisuudessaan.
Apassien pelaamisessa näkyy se, että kesällä on harjoiteltu. Jaksetaan pelata neljä peliä samana päivänä samalla seitsikolla. Liikkuminen kentän tasolla on hyvää ja ulottuvuudet hyökkäyksessä/torjunnassa riittävät tällä hetkellä naisten kakkos-/ykkössarjatason lentopalloon, mutta siitä ylemmäs kun halutaan niin työtä on vielä jaksettava tehdä, jotta kehittyminen jatkuisi. Mutta uskon ja luotan, että jaksatte tehdä työtä yhdessä ammattitaitoisten valmentajien kanssa kehittyäksenne paremmiksi pelaajiksi.
Sitten vielä lopuksi kiitos Apassien pelaajille, että sain toimia päivän teidän kanssanne, oli oikein mukava ja kiintoisakin päivä ja Kiitos myös Jari mielenkiintoisista keskusteluista niin pelien aikana kuin sen ulkopuolella.
Tsemppiä talveen!

Löne varamies

1 kommentti:

  1. Kiitos Löne sekä hienosta palautteesta, sekä avusta turnauksessa.
    Arto

    VastaaPoista