keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Tasonmittausta Kerttulassa 26.10.2013

Kauden toinen C – tyttöjen tasoturnaus päästiin pelaamaan lauantaina 26.10.hyvissä puitteissa Kerttulan liikuntahalliin. Vastustajiksi tällä kertaa saimme Kosken Kaiun, Liedon Parman sekä Salon Viestin. Pelaavan kokoonpanon piti olla Nea, Emilia, Emma, Janina, Jutta, Olivia, Iina sekä Veda.  Aamulla Olivia oli sen verran flunssainen, että ei pukenut pelivarusteita päällensä. A- tyttöjen matkaan Vantaalle oli lähtenyt Hanna, Venessa sekä Jenny.
Ensimmäiseen peliin verkon toiselle puolelle asettui Salon Viesti. Odotettua oli, että Viestin tytöt Heikinniemen Samin johdolla eivät tulisi antamaan mitään ilmaiseksi. Omaa peliä emme saaneet heti käyntiin, vaikka aloitukset nousivatkin hyvin. Hyökkäyksistä emme pisteitä juuri saaneet ja puolustuksessakin tehtiin virheitä, tossut ”juuttuivat” lattiaan. Salo pelasi nopeaa peliä keskeltä yrittäen sillä hakea voittoa Loimusta. Ensimmäinen erä Viestille 25–17.
Toisessa erässä tehtiin pieniä muutoksia järjestykseen ja samalla sovittiin, että kukin rupeaisi pelaamaan omalla henkilökohtaisella tasolla. Loimun peli parani ja 4-5 pisteen kaulalla mentiin erä loppuun asti. Erä pisteet Loimulle 25–21.
Kolmannen erän alusta alkaen mentiinkin jo Loimun tahdissa, erä ja samalla ottelu kotiin pistein 15-6.
Toisessa ottelussa vastassa oli Liedon Parma. Liekö ollut jo etukäteen Parman tyttöjen mielissä, ” turha koittaa Loimu voittaa” ja Loimun vahva kuusikko otti nopeasti erän nimiinsä 25-5. Loimu oli selkeästi parempi kaikilla osa-alueilla.
Toisessa erässä Parma sai peliään käyntiin ja Loimu tuudittautui jo helppoon voittoon. Erän puolessa välissä Parma pääsikin jo pisteen päähän ja Loimun peli jumittui pieneen pyörittelyyn. Nean kanssa sovittiin, että seuraavasta nostosta iso passi Jutalle ja Jutta hoitaa pallon kenttään. Ja tämähän toimi. Siitä uuteen nousuun ja erä kotiin 25–21.

Viimeisessä pelissä KoKaa vastaan ei vastustajalle juuri annettu mahdollisuutta yllättää ja molemmat erät Loimulle (25–10 ja 25-9).
Joukkueessa on tällä hetkellä niin hyvä ryhmä, että se mahdollistaa tyttöjen kierrättämisen eri pelipaikoissa. Esimerkiksi passarille annettiin peliaikaa keskitorjujana, joka varmasti hyödyttää passaria jatkossa ”tiedostamaan” keskarin liikkeistä eri pelitilanteissa. Tasoturnauksissa on vielä käytössä pakollinen alakautta syöttö sekä vastaanotto. Kunhan päästään sarjassa seuraavaan vaiheeseen ja syöttö vapautuu, niin joukkue saa lisää uuden vahvuuden. Hyviä pelejä ja hienoa tekemistä tullaan varmasti näkemään kauden aikana tältä porukalta. Tämä tältä erää Kerttulasta, jatkopelejä odotellen.