maanantai 18. marraskuuta 2013

2-sarjaa Raisiossa, Loimu – Kunto

Nuori Koijärven Kunto saapui Loimun vieraaksi Raisioon 17.11.2013. Loimulla oli alla kirvelevä tappio Salon Viestille. Kunnolla taas oli vielä avaus voitto ottamatta, joten molemmille voitto varmaan maistuisi.
Aloitukseen kentälle marssi, Veda Mansikkaviita, Tiia Torpakko, Charlotta Ylenius, Anna-Kaisa Vähäsarja, Emilia Saario, Venessa Loukonen ja Iina Niemelä. Alussa mentiin tasaisissa merkeissä. Loimun vastaanotto ei ollut kuitenkaan ihan toivotun kaltainen, vaikka suoria syöttöpisteitä Kunto ei saanutkaan. Passarina ollut Veda Mansikkaviita sai juosta melko paljon pallojen perässä. Alusta asti kävi kuitenkin ilmi että ensimmäistä kertaa tälläkaudella hakkuri oli onnistujien joukossa. Ristipaikalla ollut Anna-Kaisa ”Ansku” Vähäsarja tappoi palloa niin verkolta kuin 3 metrin takaakin hyvällä prosentilla. 1. erä loimulle 25-19
Toiseen erään yksi vaihto. Kohtuu erän pelannut Tiia Torpakon tilalle tuli joukkueen nuorin, vasta 13v Jutta ”juti” Riikonen. Erä alkoikin Loimulta mainiosti, kun Passari Veda lopetti syöttövuoron, oli johto jo 10-1. Piste-ero pysyi erän loppuun asti, jopa hieman kasvaen. Erä selvästi Loimulle 25-12
Kolmanteen erään lähdettiin samalla kuusikolla jolla toiseenkin. Muutaman pelatun pallon jälkeen Tiia vaihdettiin Jutin tilalle. Tiian mennessä syöttämään Loimu oli 4-6 tappiolla, Tiian lopettaessa syöttövuoron tilanne oli meidän hyväksi 17-7. Erä oli siis käytännössä ratkennut. Puolustus toimi tässä erässä mallikkaasti, etenkin libero Iina Niemelä pelasi parhaan pelinsä 2-sarjassa. Ja kun hyökkääjät olivat hyvällä itseluottamuksella ei pysäyttäjää Loimulle löytynyt.                                                                                                         Tilanne oli erän lopussa 24-9, Kunnon syöttäessä. Tässä vaiheessa kuitenkin katkaisu osoittautui hankalaksi. Yksi aikalisä ja vaihtokin ei tuonut pistettä. Vasta kun Iina nosti pallon kulhoon ja passi 2-paikkalle Anskulle niin homma oli taputeltu 25-16. Koko peli selvästi 3-0
Pelissä oli paljon hyvää. Syöttö erinomainen, koko joukkueella mutta eritoten Tiialla ja Vedalla. Puolustus parani koko pelin ajan ja oli 2. ja 3. erässä paikoin loistavaa. Ansku liekeissä ja Charlotta ”Charkki” Ylenius pelasi keskellä vahvan pelin. Kokonaisuutena kentällä nähtiin taisteleva Loimu joka voitti pelin joukkueena. Seuraavaksi 2-sarjassa matka suuntautuu Koskelle Kaiun vieraaksi 24.11.2013.