tiistai 3. joulukuuta 2013

B-SM A-pooli Raisio 29.11.2013

Loimun vuoro isännöidä B-sarjassa. Mukana A-poolissa Loimun lisäksi oli Salon Viesti, Lentis-88 Torniosta ja Nurmon Jymy -97. Loimun kokoonpanossa oli Tiia Torpakko, Susanna Sutki, Jenny Vähäsarja, Iina Niemelä, Venessa Loukonen, Hanna Rahko, Jutta Riikonen, Olivia Kakko sekä Veda Mansikkaviita joka toipilaana ja mukana hengessä.
Salo ja Nurmo pysyivät edelliseltä kierrokselta A-poolissa kun taas Loimu ja Tornio nousivat siihen.
Loimu - SalVi 0-2 (8-25, 11-25)
Aamun ensimmäinen peli Raision kauppaoppilaitoksella ei tarjonnut elämyksiä kenellekään. Paitsi Salon joukkueelle. Salo pelasi niin hyvän ja virheettömän pelin että sai Loimun näyttämään vasta-alkajilta. Olivia tuli molemmissa erissä vaihdosta kentälle ja pelasi ennakkoluulottomasti ollen omalla tasolla, myös Tiialle pelistä "puhtaat paperit". Toiset eivät päässeet lähellekkään omaa tasoa. 100-0 kuokkaan, ei selittelyjä, Salo oli loistava.

Loimu - Lentis-88 2-0 (25-14, 21-8)
Tornio oli tuttu joukkue edellisestä turnauksesta. Edellinen kohtaaminen meille 2-0, joten hienoissa ennakkosuosikin asemassa peliin lähdettiin. Suurta yleisöä saattoi kuitenkin hieman arveluttaa edellisen pelin esitys. Tytöillä ja valmennuksella oli kuitenkin täysi luotto omiin.
Heti pelin alku hetkistä olikin nähtävissä, kuka peliä vei ja kuka vikisi. Tornio oli liikkeellä hieman vajaalla kokoonpanolla, mikä näkyi eniten vastaanotossa. Loimun vahva syöttö teki tuhoa.
Peli selvästi Loimulle.

Loimu - Nurmon jymy97 2-1 (26-28, 25-13, 15-13) Turnauksen viimeinen peli. Tarjolla, voitolla A-pooli, tappiolla pudotus B-pooliin.
Loimu tuli peliin huomattavasti valmiimpana ja passari Suskin päättäessä 1. erän syötyövuoron oli johto Loimulle jo 7-1. Erän edetessä Nurmo kiri Loimun johtoa kiinni ja tasoitti erän 16-16. Loppuerä pelattiin tasaisesti, välillä Nurmon ja välillä Loimun pisteen johdossa. Lopussa kuitenkin Nurmo väänsi erä voiton. Loimulta kuitenkin kauden parasta peliä. Ei siis huolta toiseen erään.
Siihen lähdettiin samoin kuvioin, kentälle Suski passaamaan, Hanna ja Tata keskelle ja kolmella yp:llä Tiia, Juti ja Jenny ja Iina hoiteli libero tonttia.
Taas vahva alku erään joka vain kasvoi koko erän ajan. Loimulla erittäin vahva syöttö ja vain yksi syöttövirhe. Tässä erässä Nurmon loistavalta joukkueelta katkesi selkäranka totaalisesti.
Kolmas erä tiesi kovaa taistelua. Loimulta ei taistelutahto laskenut erätauolla yhtään. Nurmo tuli kuitenkin kovempaa kuin toisessa. Puolten vaihto tehtiin Loimun 8-6 johdossa. Pian kuitenkin johto vaihtui 9-8 tappioasemaan. Tästä ei hätkähdetty vaan hetken kuluttua johdettiin 13-10. Vielä ei kuitenkaan Nurmo ollut luovuttanut. He nousivat vielä 13-13 tilanteeseen mutta siitä Loimu hoiti homman loppuun.

A-poolissa sijoitus 2. Loistava suoritus kun kentällä on koko ajan 4-5 C-ikäistä tyttöä.
Valmennus oli erittäin otettu tyttöjen ryhtiliikkeestä jonka he tekivät aamu pelin jälkeen. Kauden heikoimman pelin jälkeen pelattiin kaksi kauden parasta peliä. Kiitos tytöt. Jokainen tyttö ansaitsee kiitettävän arvosanan.
Seuraavaksi B-sarjaa pelataan vasta vuonna 2014 tammikuun loppupuolella. Silloin A-poolissa Loimun ja Salon lisäksi LeKi-97 ja EuRa-97. Kovin pitkälle ei siis tarvi lähteä.
Lounaan kova taso näkyy, 3. SM-sarjan turnaukseen mentäessä kaikki joukkueet A-poolissa  ovat lounaasta.

Kotiturnauksesta iso kiitos kannustavalle yleisölle ja Loimun tytöille.