maanantai 11. marraskuuta 2013

B-tytöt Savonlinnassa

Pitkä turnausmatka piti aloittaa turnausta edeltävänä päivänä. Hankalaksi asian teki että edellisen päivän valmistava harjoituskin jäi väliin. Myös joukkueen yhteinen harjoittelu jäi kuluneella viikolla vähiin kun kolme tyttöä oli Englannissa turnausmatkalla.
Perjantai iltana saavuttiin Savonlinnaan hyvissä ajoin. Hyvät tankkaukset suoritettiin ja päästiin lepäämään riittävän ajoissa.
Turnauspaikalle saavuttiin 9.00 ja alkutoimet suoritettiin perinteiseen tapaan. Ensimmäinen peli klo. 10.00 oli meillä järjestävää seuraa Ajoa vastaan. Pelin alkaessa saapui osa meidän kannustusjoukoista, jotka olivat lähteneet ajamaan Raisiosta aamuyöllä (Tytti, Irene ja Anne) J
Ajo – Loimu 2-0 (25-21, 25-17)                                                                                                                               Ensimmäinen peli, ihan hyvää peliä ilman suurempia virheitä. Vastustaja oli kuitenkin valmiimpi ja voitti meidät selvästi. Ajo oli tässä pelissä meitä parempi ja ansaitsi voiton. Onneksi olkoon Ajo.  Loimun valmentajaa kuitenkin eritoten lämmitti Savonlinnan yleisön ja joukkueen riemu siitä että Juniori Ajo voitti juuri Loimun. Vaikka vastustaja oli tässäkin tapauksessa kaksi vuotta vanhempi se ei kuitenkaan näkynyt kentällä missään vaiheessa. Tässä samassa yhteydessä terveiset Arto Torvelaiselle J
Loimu – Lentis-88 Tornio 2-0 (25-21, 25-14)                                                                                                              Tuntematon vastustaja, mukava peli, hyvä vastustaja. Tornio oli varmaan yhtä lyhyt joukkue kuin meillä. He pelasivat hyvää fiksua peliä, juuri heille sopivaa. Tytöt olivat hyvä jalkaisia urheilullisia pelaajia jotka puolustivat tosissaan loppuun asti. Loimu sai kuitenkin hyvällä syötöllä Torniolaisten vastaanoton niin rikki että laadukkaat hyökkäykset jäivät melko vähiin.
Salpis 97 – Loimu 1-2 (25-19, 13-25, 14-16)                                                                                                                         Meidän turnauksen viimeinen peli. Voitolla olisi varmistettu nousu A-pooliin. Peli kulki alussa Salpiksen hienoisessa komennossa. 1. erän lopussa Salpis vielä kiri, johtaen eräpallotilanteessa 24-16. Tässä vaiheessa viimeistään Loimun taisteluhenki heräsi. Erän lopussa huikeita suorituksia, alkaen aina kovasta riski syötöstä. Harmillista oli kun erän päätöspallo joka päättyi tuomarivirheeseen, jonka tuomari kyllä fiksusti myönsi erän jälkeen mutta päätetty mikä päätetty. Tilanne tuli kun Tiia kävi hakemassa pallon peliin oikeaoppisesti verkon alta vastustajan puolelta kentän sivusta. Tuomari ”katsoi” pallon tullen takaisin väärältä puolelta antennia.                                                                                                                                                                     Erän lopussa, ansaitusti taisteltu vire säilyi toisen erän alkuun. Nyt lähdettiin myllyttämään ”ihan huolella”. Tässä vaiheessa Hollolalaiset olivat hätää kärsimässä. Sen todisti toisen erän lukematkin.               Kolmanteen erään lähdettiin sitten lentopallon tyyliin totutusti, tasaisissa merkeissä. Puolenvaihdossa johto oli meillä 8-6, tästä vastustaja kuitenkin kiri 9-8 johtoon. Tässä vaiheessa tuli Loimun aikalisän paikka. Tästä eteenpäin 9-9, 10-9, 10-10, 11-10, 11-11. Sitten vastuja kiri 13-11 johtoon, Loimun 2. aikalisä. Sen jälkeen tilanne tasottui 13-13. Seuraavan pallon vei Salpis, saaden ottelupallon. Se kääntyi Loimun eduksi ja samoin kaksi seuraavaa palloa. Viimeinen pallo päätyi vastustajan hyökkäysvirheeseen kun Minttu Lemola löi pallon pitkäksi. Lemola oli kuitenkin huomattavan isossa roolissa, välillä jopa dominoiden kentällä. Hän paljolti piti Salpiksen voittotaistelussa loppuun asti.
Yhteenvetona päivästä.                                                                                                                                                   Arvosanaksi kiitettävä. Loistavaa taistelua, etenkin puolustus puolella. Kun tässävaiheessa B-sarjaa                 C-ikäinen joukkue, pois lukien Tiia Torpakko ja Susanna Sutki, selvittää tiensä SM-sarjan A-pooliin ei voi olla kuin tyytyväinen. Jokainen pelaaja ansaitsee isot kiitokset panoksesta joukkueen eteen. Meidän joukkueessa ei ole ketään ”suurta tähteä” vaan tehot perustuvat vahvaan joukkue pelaamiseen. Mukana turnauksessa oli Olivia Kakko -00, Jutta Riikonen -00, Tiia Torpakko -97, Susanna Sutki -97, Veda Mansikkaviita -99, Jenny Vähäsarja -99, Hanna Rahko -99, Venessa ”Tata” Loukonen -99, Iina Niemelä -99.
Turnauksen lopputulokset järjestyksessä, Loimu, Tornio, Salpis ja Ajo.                                                          Loimun voitolla juhlinut Ajo putoaa siis alempaan pooliin, pysyen kuitenkin SM-sarjassa joten hätää ei heilläkään ole. Salpis jatkaa B-poolissa ja Loimu sekä Tornio nousevat A-pooliin. Seuraavassa B-turnauksessa A-poolissa pelaa Loimun ja Tornion lisäksi Nurmo ja tuttuakin tutumpi Salon Viesti J Turnaus on 30.11.2013
Suuret kiitokset taas joukkueelle hienosta turnauksesta. Myös taustajoukoille kiitokset, on hienoa nähdä että Raisio – Savonlinna – Raisio matka ei ole mitään kun tiedossa on suuria elämyksiä, joita tarjoilee Raision Loimun tytöt.