sunnuntai 12. lokakuuta 2014

B-TASOTURNAUS

 
Launtaina 11.10 aloitettiin B-sarja tasoturnauksella Littoisissa. Vastassa Salon Viesti, LTU ja Fire Star  Liiton sarjasysteemi on niin vaikeasti ymmärrettävä, että alunperin tavoitteena oli kahden parhaan joukkoon pääsy turnauksessa, kunnes monen ihmisen raati päätteli, että aloitammekin tasoturnauksenkin joukosta muut. Ei voi kun ihmetellä näitä Liiton ranking juttuja. Otetaanpa esimerkiksi vaikkapa Viesti. Viime vuoden B.n Suomen Mestari, samoin C.ssä edellisenä vuotena jne. Heillä olisi mahdollisuus parhaimmillaan nousta B-lohkoon. Ilmeisesti ajatukset rankinglistan tekijällä on ollut jossain muualla kuin joukkueen arvioinnissa.

Turnaukseen saatiin iskukykyinen joukkue, kun saimme koko joukkueen paikalle aamuksi. Yhteisharjoituksia ei keretty pitää, kun meidän "pitkämatkalaiset" saapuivat pe vasta 19:30. No olihan tytöt kuitenkin harjoitelleet ja pelanneet yhdessä monta vuotta.

Peleihin lähdettiin joukkuella Emma, Janina, Nea, Iina, Veda, Jenny, Tata, Melli ja Loimun uusin kasvo Hilu. Staffina Sami, Jari, Jukka ja huollosta vastannut Hanna.

Salon Viesti - Loimu, 2-1
Viesti oli hieman vajaalla ryhmällä liikkellä, mutta materiaaliaalihan heillä riittää. Jutikin oli nyt eri leirissä kuin viime vuonna. Ensimmäinen erä meni meillä kuten suunnittelimmekin ja saimme Ronjan piidettyä pallosta mahdollisimman kaukana. Siitä voitto meille yllättäväkin helposti ja sehän ei koskaan tiedä meille hyvää. Seuraavissa erissä Viesti sai meidän noston hajalle ja hyvä hyökkäyspeli tippui samaa vauhtia alaspäin. Valitettava tappio meille. Ei vaan uskallettu vieläkään voittaa Viestiä, vaikka voittoa tästä meille tarjottiin. Hyvätasoinen peli sarjan avausotteluksi. Nähdyn perusteella Viesti on Mestariehdokas n:o 1.

Loimu- LTU 2-0
Littoisissa tehdään hyvää juniorityötä ja se oli nytkin nähtävissä, mutta ryhmä oli vielä liian nuori haastamaan meidän joukkuetta. Peli oli pienestä löysäilystä huolimatta nopeasti ohi. Kaikki kunnia myös kovasti yrittäneelle LTU joukkueelle.

Loimu- Fire Star 2-0
Meille oli ennen viimeistä peliä lähes kolmen tunnin tauko, koska ottelut venyivät tunnilla eteenpäin. Lämmittelyt ja kävelyt tehtiin pariin kertaan. Vähän oli siinä aistittavissa, ettei ihan täydessä iskussa olla. Peli lähti hyvinkin tyypilliseen tapaan liikkeelle, eli vastustajalle usean pisteen johto. Erä eteni mollivoittoisesti aina  loppuhetkille saakka, jolloin jostain tytöt saivat draivin päälle ja ilmeen iloiseksi. Kaikki lähti toimimaan, vilkku päälle ja ohi. Toinen erä taas vastaavasti lähti hyvin, mutta hyvänolo tuli rintaan ja vaikeudet alkoivat. Vastustaja piti meidät kirjaimellisesti omilla virheillä mukana pelissä ja lopussa kokemuksemme taas käänsi pelin meille. Rutiinivoitto rutiinpelillä, mutta paljon paljon parempaan pystymme. Pirteää esitystä myös vastustajalta. Toivottavasti  vastustajan kova yritys palkitaan turnauksessa ja heidän Staff on hoitanut omat hommansa kunnialla. Harmittavaa jos taustojen tekemisellä hyvin sujunut turnaus heidän osalta mitätöidään.

Kaiken kaikkiaan yhdestä tappiosta huolimatta peleistä jäi hyvä maku. Pystyimme antamaan kaikille peliaikaa ja kokemusta niille jotka sitä tarvitsivat eniten. Vähän vielä joudumme ajamaan pelisysteemiä sisään, jotta kaikki sisäistävät sen.

Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti